• Masă rotundă 🍇🍇

COMPORTAREA UNOR SOIURI DE VIȚĂ-DE-VIE CU STRUGURI ALBI ÎN COLECȚIA AMPELOGRAFICĂ

Pe data de 25 august 2022 Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni a organizat o masă rotundă în vederea diseminării rezultatelor de cercetare obținute în cadrul proiectului 1736: “Studierea în colecţia ampelografică a soiurilor noi de viţă-de-vie cu struguri pentru vin, struguri de masă și stafide și elaborarea de tehnologii inovative în vederea diminuării impactului negativ al schimbărilor climatice pe solurile nisipoase”.

Manifestarea s-a desfășurat în câmpul de cercetare al SCDCPN Dăbuleni.

La eveniment au participat cercetători de la SCDCPN Dăbuleni. Au fost prezentate, sub formă de poster, rezultatele obținute în 10 ani de cercetare, prin lucrarea:

“COMPORTAREA UNOR SOIURI DE VIȚĂ-DE-VIE CU STRUGURI ALBI ÎN COLECȚIA AMPELOGRAFICĂ” – Autori: Băjenaru Maria-Florentina, Rățoi Iulian.

După prezentarea materialului au avut loc o serie de discuții privind calitatea și cantitatea producției celor mai importante soiuri de viță-de-vie cu struguri pentru vinuri albe cultivate la SCDCPN Dăbuleni.

Participanților la eveniment le-au fost distribuite fișe de evaluare a calității strugurilor. Din cele 9 soiuri analizate, cele mai apreciate au fost Donaris, Fetească regală Cl. 21 Bl. și Alb aromat.

Evenimentul s-a încheiat cu vizita colecției ampelografice, prilej cu care toți paticipanții au putut analiza îndeaproape comportatea soiurilor de vita-de-vie cu struguri pentru vinuri albe în condițiile climatice ale acestui an.