Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni a fost prezentă la cel de al VI-lea Simpozion International de Jujube, care se desfășoară la USAMV București în perioada 24-28 septembrie 2023.

Prima zi a simpozionului, 25 septembrie, a debutat cu sesiunea științifică ”Noi tendințe în cresterea jujubelor”, în cadrul căreia dr. ing. Irina Titirică, cercetător științific gr. II, a prezentat rezultatele obținute la patru soiuri de curmal chinezesc (Ziziphus Jujuba) cultivate pe solurile nisipoase de la  SCDCPN Dăbuleni .

Azi, 27 septembrie 2023, în cadrul sesiunii științifice “Fiziologie”  drd. biolog Alina-Nicoleta Paraschiv, cercetător științific gr. III, a prezentat rezultatele științifice privind influența condițiilor climatice asupra proceselor fiziologice la genotipurile de curmal (Ziziphus Jujuba) cultivate pe solurile nisipoase din sudul Romaniei.

Stațiunea Dăbuleni a prezentat la expozitia care s-a organizat la USAMV Bucuresti cu ocazia acestui simpozion șase soiuri de Ziziphus Jujuba pe care le deține în cultură pentru testare privind pretabilitatea în zona solurilor nisipoase din sudul României.

Pe 29 septembrie 2023, începand cu ora 13, SCDCPN Dăbuleni organizează simpozionul “Ziua pomiculturii la SCDCPN Dăbuleni”, cu această ocazie va fi gazdă pentru participanții la acest Simpozion International, care a reunit profesori universitari, cercetători științifici, doctoranzi, specialiști, mari cultivatori de ziziphus, din țară și străinătate.

Se vor vizita plantațiile de Ziziphus Jujuba din cadrul Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni unde se vor prezenta aspecte științifice și tehnologice .

Cu această ocazie lansăm invitația de a participa celor care sunt interesati de cultura de Ziziphus Jujuba.